Kalkon med aprikoser och valnötter

Kalkon med aprikoser och valnötter

20 min Huvudrätt
Kalkon i bitar är ett lättlagat alternativ till den helstekta kalkonen när man inte är så många. Här med en frisk och fräsch smak som passar året om.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalkon-med-aprikoser-och-valnotter/

Gör så här

  • Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta och peppra.
  • Vispa ihop mjöl, vin, grädde, soja och smulad buljongtärning i en låg vid panna. Låt det koka upp under vispning.
  • Lägg i kalkonbitar och aprikoser. Låt allt sjuda ca 5 min. Strö över valnötter och persilja.
  • Servera med t ex kokt potatis och haricots verts.
Klart!

Ingredienser

Kalkonfilé
600 g
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1 msk
Torrt vitt vin
½ dl
2½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Hönsbuljong
½ tärning
Aprikoser
10
Valnötter
¾ dl
Hackad bladpersilja
2 msk