Kalkonfilé med ingefära

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Kalkonfilé med ingefära

Bjud på kalkon! En lättlagad gryta med krispiga strimlor av ingefära.

Ingredienser

Kalkonfilé
500 g
Färsk ingefära
40 g
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Arla Ko® Vispgrädde
2 dl
Kycklingfond
1 msk
Kinesisk soja
½ tsk
Pressad citron
1 tsk
Hackad färsk gräslök
2 msk

Gör så här

  • Skär köttet i skivor.
  • Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten. Stek strimlorna i smör i en stekpanna, ta upp dem och låt rinna av.
  • Salta och peppra köttet och bryn det i smör i stekpannan. Tillsätt grädde, fond, soja, citron och hackad ingefära. Låt koka ca 5 min.
  • Strö över ingefärsstrimlor och gräslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 31 g
Fett: 31 g
Kolhydrater: 2 g
https://www.arla.se/recept/kalkonfile-med-ingefara/