Kalkon med apelsinsås
4 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Imponera med hemlagad kalkon! Kalkon i ugn är inte så svårt som man kan tro, här i ett recept där vi serverar apelsinsås till. Kom ihåg att tina kalkonen i god tid före tillagning.
Ingredienser
|
Kalkon, tinad
|
4 kg |
|---|---|
|
Salt
|
2 tsk |
|
Apelsin
|
½ |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
| 50 g | |
|
Rosmarinkvistar
|
5 |
Sås:
| 50 g | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Hönsbuljong
|
|
| 1 dl | |
|
Apelsin, rivet skal och saft av
|
½ |
|
Salt och peppar
|
Till servering:
|
Potatisar, kokta eller rostade
|
|
|---|---|
|
Kokta blandade grönsaker, t ex morötter och brysselkål
|
Gör så här
Tranchering av kalkon:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
784 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 54,9 % | 105,9 g |
| Fett: | 42,8 % | 37,9 g |
| Kolhydrater: | 2,3 % | 4,5 g |