Kakor med Chai-kryddor

Kakor med Chai-kryddor

Betyg

(7 st)

Kryddiga kakor som skärs i snitt och är extra goda till ett glas mjölk eller te. Kanel, nejlikor och svartpeppar är några av kryddorna i kakorna som smakar chai-te.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk stött anis
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk vatten

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna. Stöt anis i en mortel. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna i degen, tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med händerna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 3 delar som rullas ut till längder som är lika långa som plåten är bred. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan varje längd delas i 8 diagonala bitar.

Tips:

Det är gott att byta ut det vanliga strösockret mot ljust muscavadosocker. Du kan också pensla vatten på längderna och strö över lite muscavadosocker innan plåten sätts in i ugnen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem