Kaffecupcakes

Kaffecupcakes

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Kaffecupcakes har fyllig smak från kaffe, mörk sirap och kardemumma. Lyxigt god topping med vit choklad som smaksätts med en skvätt kaffelikör blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl cane sirup
  • 3 ägg
  • 1 mogen banan mosad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6 msk starkt kaffe

Topping:

Förslag på garnering:

  • 1 tsk lavendelströssel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör, socker och sirap poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner bananen. Blanda mjöl med bakpulver, kakao, salt och kardemumma och rör ner i smeten tillsammans med kaffet. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Topping: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa samman smöret med övriga ingredienser. Spritsa eller klicka ut toppingen på cupcakesen. Garnera med lavendelströssel.

Tips:

Cane sirup kan bytas ut mot mörk sirap.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem