Kaffecupcakes

Kaffecupcakes

Betyg

(26 st)

Kaffecupcakes har fyllig smak från kaffe, mörk sirap och kardemumma. Lyxigt god topping med vit choklad som smaksätts med en skvätt kaffelikör blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl cane sirup
  • 3 ägg
  • 1 mogen banan mosad
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6 msk starkt kaffe

Topping:

Förslag på garnering:

  • 1 tsk lavendelströssel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa smör, socker och sirap poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner bananen. Blanda mjöl med bakpulver, kakao, salt och kardemumma och rör ner i smeten tillsammans med kaffet. Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Topping: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något. Vispa samman smöret med övriga ingredienser. Spritsa eller klicka ut toppingen på cupcakesen. Garnera med lavendelströssel.

Tips:

Cane sirup kan bytas ut mot mörk sirap.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem