Kaffecupcakes

45 min Afternoon tea
Frysbar
Kaffecupcakes

Kaffecupcakes har fyllig smak från kaffe, mörk sirap och kardemumma. Lyxigt god topping med vit choklad som smaksätts med en skvätt kaffelikör blir pricken över i.

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Cane sirup
1 dl
Ägg
3
Mogen banan mosad
1
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 tsk
Kakao
½ dl
Salt
½ tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Starkt kaffe
6 msk

Topping:

Vit choklad
125 g
150 g
½ dl
Kaffelikör t ex Tia Maria
1 tsk
Florsocker
4 dl

Förslag på garnering:

Lavendelströssel
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa smör, socker och sirap poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör ner bananen.
  • Blanda mjöl med bakpulver, kakao, salt och kardemumma och rör ner i smeten tillsammans med kaffet.
  • Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Topping: Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna något.
  • Vispa samman smöret med övriga ingredienser.
  • Spritsa eller klicka ut toppingen på cupcakesen. Garnera med lavendelströssel.
Klart!

Cane sirup kan bytas ut mot mörk sirap.

Näringsvärden, per st

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/kaffecupcakes/