Jultryffel
3 tim
•
Arbetstid: 1 min
•
Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Tryffel
|
Mjölkchoklad, hackad
|
250 g |
|---|---|
|
Mörk choklad, hackad
|
250 g |
| 2½ dl | |
|
Glykos
|
½ dl |
|
Glögg
|
1½ dl |
|
Pepparkakskrydda
|
1 tsk |
| 50 g | |
|
Konjak
|
1 msk |
Dopping
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|
Rullning
|
Malen kanel
|
|
|---|---|
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
70 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 5,2 % | 0,9 g |
| Fett: | 62 % | 4,9 g |
| Kolhydrater: | 30,8 % | 5,3 g |
Video
Så lyckas du med tryffeln
Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!