Jultryffel

3 tim
Jultryffel

Tryffel är ett måste till julen. Att njuta av framför teven, vid paketöppningen eller för att runda av de digra måltiderna som hör julen till. Receptet går utmärkt att halvera. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.

Ingredienser

Tryffel

Mjölkchoklad, hackad
250 g
Mörk choklad, hackad
250 g
2½ dl
Glykos
½ dl
Glögg
1½ dl
Pepparkakskrydda
1 tsk
50 g
Konjak
1 msk

Dopping

Mörk choklad
200 g

Rullning

Malen kanel
Florsocker

Gör så här

  • Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädde, glykos, glögg, pepparkakskrydda och slå det över chokladen.
  • Klicka i smöret och låt stå någon minut. Rör om kraftigt med en slickepott till en slät tryffel och smaka av med konjak.
  • Plasta och ställ i kyl tills tryffeln har stelnat, ca 2 tim.
  • Rulla tryffelsmeten till små bollar och ställ tillbaka i kylen någon timme.
  • Hacka chokladen och smält den i micro eller över vattenbad. Blanda kanel och florsocker.
  • Rulla varje tryffelkula i choklad och lägg på bakplåtspapper.
  • Låt stelna lite och rulla sedan i kanel- och florsockerblandningen.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

70 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 5 g
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/jultryffel/