Julskinka med kål och hasselbackspotatis
1 tim
Huvudrätt
Middag
•

Servera julskinkan med gräddstuvad brysselkål och krispig hasselbackspotatis. Underbart gott med smaker som passar perfekt ihop!
Ingredienser
Hasselbackspotatis:
Jämnstor potatis
|
800 g |
---|---|
30 g | |
Salt
|
1 tsk |
Ströbröd
|
1 msk |
Gräddstuvad kål:
Färsk eller fryst grönkål
|
500 g |
---|---|
Skinkspad eller grönsaksbuljong
|
3 dl |
2 msk | |
3 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Ljus sirap
|
½ msk |
Till servering:
Julskinka
|
350 g |
---|
Gör så här
Hasselbackspotatis:
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 38 g |
Fett: | 48 g |

