Julskagen med grönkål och rosépeppar

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Förrätt Tillbehör
Julskagen med grönkål och rosépeppar

Den klassiska Toast Skagen i julig skrud med grönkål och rosépeppar. Ett festligt och garanterat uppskattat inslag på glöggkalaset!

Ingredienser

Stora räkor utan skal
100 g
2 msk
Majonnäs
2 msk
Riven pepparrot
1 msk
Citron, finrivet skal och saft
½

Till servering:

Grönkål
100 g
2 msk
Flingsalt
Kavring eller vörtbröd
4 skivor
Rosépeppar
½ tsk

Gör så här

  • Blanda räkor, crème fraiche, majonnäs, pepparrot, citronskal och -saft i en skål.
  • Skär bort den tjocka stjälken på grönkålen. Grovhacka bladen och fräs i 1 msk smör 3–4 min. Lägg över på en tallrik och strö över lite flingsalt.
  • Stek brödskivorna frasiga i resterande smör 2–3 min. Dela bröden.
  • Krossa rosépeppar lätt i en mortel eller med baksidan på en kastrull.
  • Toppa brödskivorna med grönkål, skagen och rosépeppar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

114 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,8 % 3,6 g
Fett: 60,5 % 7,8 g
Kolhydrater: 26,7 % 7,5 g
https://www.arla.se/recept/julskagen-med-gronkal-och-rosepeppar/