Julskagen med grönkål och rosépeppar
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Den klassiska Toast Skagen i julig skrud med grönkål och rosépeppar. Ett festligt och garanterat uppskattat inslag på glöggkalaset!
Ingredienser
|
Stora räkor utan skal
|
100 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Majonnäs
|
2 msk |
|
Riven pepparrot
|
1 msk |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Till servering:
|
Grönkål
|
100 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flingsalt
|
|
|
Kavring eller vörtbröd
|
4 skivor |
|
Rosépeppar
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
114 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 12,8 % | 3,6 g |
| Fett: | 60,5 % | 7,8 g |
| Kolhydrater: | 26,7 % | 7,5 g |