Julköttbullar med kryddpeppar
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Vad är väl ett julbord utan små saftiga köttbullar smaksatta med julens smaker. Ljuvliga dofter sprider sig i köket när dessa köttbullar tillagas. Förbered gärna i god tid och stoppa i frysen. Sen är det bara att tina och steka upp köttbullarna i rikligt med smör.
Ingredienser
|
Blandfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Ströbröd
|
¾ dl |
| 1½ dl | |
|
Riven gul lök
|
1 msk |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen kryddpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Variera smaksättningen på julköttbullarna med 1½ msk skånsk senap eller ½ msk honung.
Näringsvärden, per st
Energi:
43 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 25,8 % | 2,7 g |
| Fett: | 66,6 % | 3,2 g |
| Kolhydrater: | 7,6 % | 0,8 g |
Video
Julköttbullar – steg för steg
Lär dig laga julköttbullar, gott kryddade med kryddpeppar, tillsammans med Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson.