Julinkokt lax med ost- och sardellkräm
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 1 tim
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
En klassisk laxrätt med juliga kryddor som får sällskap av en svensk variant på caesardressing. Perfekt rätt att förbereda dagen innan. Sen är det bara att lägga upp och servera!
Ingredienser
Inkokt lax
|
Skinnfri laxfilé
|
300 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
|
Kryddpepparkorn
|
8 |
|
Stjärnanis
|
2 |
|
Salt
|
1 msk |
|
Färsk dill
|
1 kruka |
Ost- och sardellkräm
| 50 g | |
|
Sardellfiléer
|
3 |
| 1 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt och peppar
|
|
Grönt äpple
|
1 |
|---|---|
|
Gemsallad
|
8 blad |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
139 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 30,7 % | 10,5 g |
| Fett: | 55,9 % | 8,8 g |
| Kolhydrater: | 13,4 % | 4,6 g |