Julens Caesarsallad

25 min Förrätt
Julens Caesarsallad

En festlig sallad med grönkål, granatäpple, krutonger och krämig ädelost. Den smakrika dressingen med sardeller och citronsaft lyfter salladen och gör den perfekt som julig sallad.

Nytt

Ingredienser

Sallad:

Surdegsbröd
2 skivor
1 msk
Färsk grönkål
500 g
Sötmandel
½ dl
100 g
Granatäppelkärnor
1 dl

Dressing:

40 g
Vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer
2
Färskpressad citronsaft
2 msk
Rapsolja
ca 2 dl
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

Dressing:

  • Smula ädelost och skiva vitlöksklyftan. Lägg i en mixer tillsammans med ägg, sardeller och citronsaft. Mixa till en slät smet.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixning tills dressingen blir krämig. Om den blir för tjock, späd med lite vatten.
  • Skär surdegsbrödet i små fyrkanter. Stek i smör på medelhög värme tills bitarna får fin gyllenbrun yta.
  • Ta bort den grövre stammen och strimla bladen. Lägg grönkålen i en stor skål och blanda med hälften av dressingen.
  • Strö över granatäpplekärnor, bitar av ädelost och grovhackad mandel. Ringla över resterande dressing innan servering. Toppa med krutongerna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

756 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,8 g
Protein: 9,8 % 18,2 g
Fett: 76,9 % 65,8 g
Kolhydrater: 13,3 % 24,7 g
https://www.arla.se/recept/julens-caesarsallad/