Julens Caesarsallad
25 min
Förrätt
•
En festlig sallad med grönkål, granatäpple, krutonger och krämig ädelost. Den smakrika dressingen med sardeller och citronsaft lyfter salladen och gör den perfekt som julig sallad.
Nytt
Ingredienser
Sallad:
|
Surdegsbröd
|
2 skivor |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Färsk grönkål
|
500 g |
|
Sötmandel
|
½ dl |
| 100 g | |
|
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Dressing:
| 40 g | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Ägg
|
1 |
|
Sardellfiléer
|
2 |
|
Färskpressad citronsaft
|
2 msk |
|
Rapsolja
|
ca 2 dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Dressing:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
756 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 9,8 % | 18,2 g |
| Fett: | 76,9 % | 65,8 g |
| Kolhydrater: | 13,3 % | 24,7 g |