Belugalinssallad

Belugalinssallad

30 min Buffé
En mättande och smakrik sallad med lyxiga belugalinser smaksatta med dijonsenap och lagrad ost. Serverad med massa krispig frisésallad, nötter, granatäpple och lite krämig cottage cheese.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/belugalinssallad/

Gör så här

  • Koka linserna nätt och jämnt mjuka enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  • Skala och finhacka löken. Hacka persiljan och tärna osten. Lägg i en skål och blanda ner senap, olja och linser. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek alla broccoli på hög värme 3-4 min. Salta.
  • Skölj salladen och ägg upp den på ett fat. Toppa med linser, broccoli, granatäpple och nötter.
  • Lägg upp cottage cheese i en skål. Ringla på lite olivolja och persilja.
  • Servera belugalinssalladen med cottage cheese.
Klart!
Energi:

557 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Belugalinser
2 dl
Rödlök
1
Bladpersilja
25 g
Castello® Kata
100 g
Dijonsenap
1 msk
Olivolja
2 msk
Salt och svartpeppar
Frisésallad
1 huvud
Broccoli
250 g
Granatäppelkärnor
1 dl
Rostade pistagenötter
1 dl
Till servering:
250 g
Kallpressad olivolja
2 msk
Finhackad färsk persilja
2 msk