Matvetesallad med dadlar och valnötter

Matvetesallad med dadlar och valnötter

30 min Buffé Huvudrätt Lunch
Detta är en riktigt matig sallad med både krispiga nötter, söta dadlar, salt ädelost och lite heta padrones. Serverad med en krämig dressing på vitost och vitlök. Passar både som egenrätt, eller som tillbehör till kyckling eller lammfärsbollar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matvetesallad-med-dadlar-och-valnotter/

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Dressing: Mixa ihop yoghurt, smulad vitost och skivad vitlök till en slät dressing.
  • Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek padrones 3-4 min. Skär bort stjälken och halvera padrones.
  • Halvera dadlarna och ta bort kärnan. Smula ädelosten. Blanda matvete med dadlar, ädelost, rucola och valnötter.
  • Skiva äpplena. Toppa salladen med padrones, äpple och basilika. Servera med dressingen.
Klart!
Energi:

722 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Matvete
3 dl
Olivolja
1 msk
Padrones
8
Dadlar
8
140 g
Rucola
100 g
Rostad valnötter
1 dl
Äpplen
2
Färsk basilika
1 kruka
Dressing:
2 dl
150 g
Liten vitlöksklyfta
1