Asiatisk rödkålssallad

Asiatisk rödkålssallad

40 min
Kripig rödkål, knaprigt stekt färs, chili och mynta. Det är i stora drag vad denna lättlagade kålsallad innehåller. Det funkar lika bra att laga den med vegofärs, fläskfärs och nötfärs. Ta det du gillar bäst. God att äta både varm och kall!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/asiatisk-rodkalssallad/

Gör så här

  • Strimla kålen med en mandolin. Blanda kålen med limeskal, limesaft, socker och salt. Massera kålen så den mjuknar något.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg. Rör ner soja och fisksås.
  • Rör ihop crème fraiche och gochujang i en skål.
  • Strimla salladslöken och chilin.
  • Blanda kål och färs i en stor salladsskål eller fat. Toppa med spenat, salladslök, chili, sesamfrön och mynta.
  • Servera kålsalladen med gochujangkräm.
Klart!
Energi:

637 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Rödkålssallad:
Rödkål
500 g
Lime, finrivet skal och saft
2
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Färs:
2 msk
Fläskfärs eller vegofärs
500 g
Japansk soja
2 msk
Fisksås
1 msk
Cochujangkräm:
2 dl
Gochujang
1 msk
Till servering:
Salladslök
1 knippe
Röd chili
1
Babyspenat
100 g
Rostade sesamfrön
½ dl
Färsk mynta
1 kruka