Jubileumstårta
4 tim
•
Arbetstid: 45 min
•
En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!
Ingredienser
Tårtbotten:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Potatismjöl
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Vit chokladmousse:
| 1 dl | |
| 1 dl | |
|
Vit choklad
|
400 g |
| 5 dl |
Rårörda hallon:
|
Hallon
|
250 g |
|---|---|
|
Vaniljsocker
|
2 msk |
Garnera med:
|
Bär
|
|
|---|---|
|
Riven vit choklad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vispa upp 1 dl crème fraiche med 0,5 msk vaniljsocker och spritsa små toppar runt tårtan att sätta hallonen i.
Näringsvärden, per bit
Energi:
444 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 4,9 % | 5,3 g |
| Fett: | 59,1 % | 29,7 g |
| Kolhydrater: | 36 % | 39,3 g |