Jordgubbspaj med maräng och lime

Jordgubbspaj med maräng och lime

Betyg

(131 st)

Söt, frisk och syrlig jordgubbspaj avslutar middagen eller kalaset på ett magnifikt sätt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

  • ½ liter jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • rivet skal av 1 lime

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt den stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 min. Skiva jordgubbarna och blanda med socker och potatismjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret och rör i limeskalet. Lägg jordgubbarna i pajskalet och klicka över marängen. Höj ugnens värme till 225° och grädda pajen tills marängen fått färg, 5-8 min. Låt den kallna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem