Jordgubbsmarmelad

25 min Brunch Buffé Frukost
Frysbar
Jordgubbsmarmelad

Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.

Ingredienser

Vaniljstång eller 1/2 krm vaniljpulver
½
Jordgubbar
300 g
Vatten
2 - 3 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Syltsocker
3 dl

Gör så här

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar.
  • Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull.
  • Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
  • Plocka upp vaniljstången och häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

1265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 308 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbsmarmelad/