Päronmarmelad

Päronmarmelad

Betyg

(0 st)

1 tim

Den är marmeladen lyfter fram päronsmaken med lite syra från citron och mjuka vaniljtoner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg päron
  • 1 pressad citron
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl syltsocker
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här:

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg päron, pressad citron, urskrapad vaniljstång och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Tillsätt citronsyran och häll upp i rena burkar. Sätt på locket och låt kallna, förvara i kyl.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2165 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 511 g
  • Fett: 1 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem