Jordgubbsdessert på italienska

15 min Dessert
Jordgubbsdessert på italienska

Färska jordgubbar och italienska kex gör den här desserten till något alldeles extra.

Ingredienser

Färska jordgubbar
½ liter
1½ dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Savoiardikex
4
Malen kanel
½ tsk

Gör så här

  • Ta undan 4 jordgubbar till garnering och skär resten i små bitar.
  • Blanda kvarg, yoghurt, jordgubbsbitar och florsocker. Dela kexen i bitar.
  • Varva smeten och kexen i 4 små glas.
  • Pudra över lite kanel och garnera med de hela jordgubbarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

133 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,5 g
Protein: 15,5 % 5,1 g
Fett: 35,1 % 5,3 g
Kolhydrater: 49,4 % 16,2 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbsdessert-pa-italienska/