Jordgubbsdessert på italienska

15 min Dessert Efterrätt
Jordgubbsdessert på italienska

Färska jordgubbar och italienska kex gör den här desserten till något alldeles extra.

Ingredienser

Färska jordgubbar
½ liter
1½ dl
1 dl
Florsocker
2 msk
Savoiardikex
4
Malen kanel
½ tsk

Gör så här

  • Ta undan 4 jordgubbar till garnering och skär resten i små bitar.
  • Blanda kvarg, yoghurt, jordgubbsbitar och florsocker. Dela kexen i bitar.
  • Varva smeten och kexen i 4 små glas.
  • Pudra över lite kanel och garnera med de hela jordgubbarna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

175 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbsdessert-pa-italienska/