Jordgubbar med vit chokladkräm

Jordgubbar med vit chokladkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

1 tim

Den lena chokladkräm lyfter verkligen jordgubbarna och chilin ger dem ett välkommet sting. Variera genom att använda säsongens bär eller frukter!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g jordgubbar
  • 1 röd chili
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 kruka färsk mynta
  • rostade kokoschips

Vit chokladkräm:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen till chokladkrämen. Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner chokladen tills den smält. Häll upp i en bunke och låt kallna helt i kyl.
  2. Skär jordgubbarna i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda jordgubbar, chili, limeskal och -saft.
  3. Spara några myntablad till garnering och hacka resten grovt. Vänd ner myntan i jordgubbssalladen.
  4. Vispa chokladgrädden tjock och rör ner yoghurten. Varva jordgubbssallad och vit chokladkräm i små glas. Toppa med kokoschips och färsk mynta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 430 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag