Jordärtskockssoppa
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
En mild och krämig soppa på en god knöl. Enkel att laga till och passar utmärkt som förrätt också, toppa gärna med några stänk tryffelolja!
Ingredienser
|
Jordärtskocka
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
| 2½ dl | |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
206 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,8 g |
| Protein: | 8,9 % | 4,5 g |
| Fett: | 42,6 % | 9,9 g |
| Kolhydrater: | 40,1 % | 20,3 g |