Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling
1 tim
•
Arbetstid: 1 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.
Ingredienser
|
Stora kycklingbröstfiléer, ca 400 g
|
2 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Risottoris, t ex arborioris
|
3 dl |
|---|---|
|
Jordärtskocka
|
250 g |
|
Svamp, t ex skogschaminjoner, gula kantareller
|
100 g |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Vatten
|
8 dl |
|
Kycklingfond
|
2 msk |
| 140 g | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Färska blandade örter t ex basilika, persilja, rucola
|
2 dl |
Tillbehör:
|
Färsk haricots verts
|
150 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
583 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 21,6 % | 31 g |
| Fett: | 31,8 % | 21 g |
| Kolhydrater: | 40,7 % | 58,4 g |