Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling
1 tim
•
Arbetstid: 1 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•

En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.
Ingredienser
Stora kycklingbröstfiléer, ca 400 g
|
2 |
---|---|
1 msk | |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Risottoris, t ex arborioris
|
3 dl |
---|---|
Jordärtskocka
|
250 g |
Svamp, t ex skogschaminjoner, gula kantareller
|
100 g |
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
1 msk | |
Vitt vin
|
2 dl |
Vatten
|
8 dl |
Kycklingfond
|
2 msk |
140 g | |
Salt och peppar
|
|
Färska blandade örter t ex basilika, persilja, rucola
|
2 dl |
Tillbehör:
Färsk haricots verts
|
150 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
583 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,6 g |
Protein: | 21,6 % | 31 g |
Fett: | 31,8 % | 21 g |
Kolhydrater: | 40,7 % | 58,4 g |

