Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Len jordärtskockspuré med sötma från äpple och sälta från fläsk. Jordärtskockor kallas ibland för Nordens tryffel för att de ger så enormt mycket smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar och skala vitlöken. Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin. Mixa med vinäger till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Skär fläsket i tärningar. Stek fläsk och kantareller knapriga och ställ åt sidan. Skala lökarna och dela dem på mitten, skär äpplena i klyftor. Fräs lök och äpple i lite smör. Strö över socker och rör om. Bryn smöret. Servera krämen med fläsk och kantareller, samt äppelfräs och timjan. Ringla över det brynta smöret.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem