Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Betyg

(28 st)

Len jordärtskockspuré med sötma från äpple och sälta från fläsk. Jordärtskockor kallas ibland för Nordens tryffel för att de ger så enormt mycket smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar och skala vitlöken. Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin. Mixa med vinäger till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Skär fläsket i tärningar. Stek fläsk och kantareller knapriga och ställ åt sidan. Skala lökarna och dela dem på mitten, skär äpplena i klyftor. Fräs lök och äpple i lite smör. Strö över socker och rör om. Bryn smöret. Servera krämen med fläsk och kantareller, samt äppelfräs och timjan. Ringla över det brynta smöret.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per port

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem