Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller
1 tim 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Len jordärtskockspuré med sötma från äpple och sälta från fläsk. Jordärtskockor kallas ibland för Nordens tryffel för att de ger så enormt mycket smak.
Ingredienser
Jordärtskockor
|
600 g |
---|---|
Mjölig potatis
|
400 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
3 dl | |
Färsk rosmarinkvist
|
1 |
Vit balsamvinäger
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rimmat sidfläsk
|
150 g |
Höstkantareller
|
150 g |
Små gula lökar
|
8 |
Svenska röda äpplen
|
3- 4 |
Rårörsocker
|
2 tsk |
100 g | |
Färsk timjan
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 58 g |
Fett: | 37 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

