Jordärtskocka med smörstekt kyckling
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Här tillagas den smakrika jordärtskockan på två sätt; syltade i en syrlig citronlag och krispigt friterade i olja. Skockornas smak gifter sig fantastiskt med den smörrostade kycklingen och en majonnäs med smak av fransk senap.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Jordärtskockor ca 300 g
                                            
                                     
                                 | 
                                8 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Pressad citronsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Kycklinglår med skinn
                                            
                                     
                                 | 
                                200 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     
                                 | 
                                1½ dl | 
| 100 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Äggula
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Dijonsenap
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
| 
                                     
                                            
                                                Champagnevinäger
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Soja
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Krasse
                                            
                                     
                                 | 
                                1 ask | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g | 
| Protein: | 6,9 % | 12,3 g | 
| Fett: | 76,3 % | 62,6 g | 
| Kolhydrater: | 16,8 % | 30 g |