Jordärtskocka med smörstekt kyckling
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Här tillagas den smakrika jordärtskockan på två sätt; syltade i en syrlig citronlag och krispigt friterade i olja. Skockornas smak gifter sig fantastiskt med den smörrostade kycklingen och en majonnäs med smak av fransk senap.
Ingredienser
|
Jordärtskockor ca 300 g
|
8 |
|---|---|
|
Pressad citronsaft
|
½ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Kycklinglår med skinn
|
200 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
1½ dl |
| 100 g |
|
Äggula
|
1 |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Champagnevinäger
|
1 tsk |
|
Soja
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 6,9 % | 12,3 g |
| Fett: | 76,3 % | 62,6 g |
| Kolhydrater: | 16,8 % | 30 g |