Japanska pannkakor med lönnsirapssmör

40 min Brunch Efterrätt
Japanska pannkakor med lönnsirapssmör

Söta små pannkakor som känns som fluffiga moln i munnen. Goda som de är men serveras med fördel med det sötsalta smöret och färska bär. Servera pannkakorna nygräddade.

Ingredienser

Äggulor
2
1 dl
Matolja
2 msk
Vetemjöl special
¾ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Äggvitor
4
Strösocker
4 msk
Salt
1 krm

Lönnsirapssmör:

50 g
Lönnsirap
2 msk
Flingsalt
2 krm
Blandade färska bär, t ex blåbär och hallon

Gör så här

  • Börja med lönnsirapssmöret: Vispa smör, lönnsirap och flingsalt tills det är ljust och poröst.
  • Lägg äggulor, mjölk och olja i en bunke. Mixa det luftigt med en stavmixer. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker. Mixa med stavmixern 1–2 min.
  • Vispa äggvitorna luftiga med elvisp i en torr och ren bunke tills mjuka toppar bildas. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa 1 min. Tillsätt resterande socker och vispa till en fast och blank maräng.
  • Vänd ner marängen i smeten, ¼ åt gången. Undvik att röra för mycket för att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
  • Spritsa eller klicka ut små höga pannkakor i en torr teflonpanna på medelvärme. Efter ca 2 min, tillsätt ca 1 msk vatten. Sätt på lock och stek ytterligare 2 min. Vänd försiktigt och stek gyllene på andra sidan.
  • Servera pannkakorna med lönnsirapssmör och valfria färska bär.
Lägg till recept till tillagad

Pudra lite florsocker över pannkakorna om du vill ha dem extra snygga!

Näringsvärden, per styck inkl. tillbehör

Energi:

127 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/japanska-pannkakor-med-lonnsirapssmor/