Japanska pannkakor med lönnsirapssmör
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
•
Söta små pannkakor som känns som fluffiga moln i munnen. Goda som de är men serveras med fördel med det sötsalta smöret och färska bär. Servera pannkakorna nygräddade.
Ingredienser
|
Äggulor
|
2 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Matolja
|
2 msk |
|
Vetemjöl special
|
¾ dl |
|
Vaniljsocker
|
½ tsk |
|
Äggvitor
|
4 |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Lönnsirapssmör:
| 50 g | |
|
Lönnsirap
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
2 krm |
|
Blandade färska bär, t ex blåbär och hallon
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Pudra lite florsocker över pannkakorna om du vill ha dem extra snygga!
Näringsvärden, per st
Energi:
109 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 7,8 % | 2,1 g |
| Fett: | 54,3 % | 6,7 g |
| Kolhydrater: | 37,9 % | 10,2 g |