Janssons frestelse med jordärtskocka

Janssons frestelse med jordärtskocka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

60+ min

Klassikern Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Den här varianten blir lite mer spännande tack vare jordärtskockan, som bidrar med aningen sötma i gratängen. Ny favorit?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
  3. Skala potatisen och jordärtskockan. Skär dem i tunna strimlor.
  4. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter jordärtskockor, lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Häll gärna över lite ansjovisspad och all grädde. Strö över ströbrödet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

Tips:

Uteslut ansjovis för en vegetarisk gratäng.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Andra goda förslag