Janssons frestelse med jordärtskocka
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Frysbar
•
Klassikern Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Den här varianten blir lite mer spännande tack vare jordärtskockan, som bidrar med aningen sötma i gratängen. Ny favorit?
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Potatis
|
600 g |
|
Jordärtskocka
|
150 g |
|
Ansjovisfilé
|
100 g |
| 3 dl | |
|
Ströbröd
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Uteslut ansjovis för en vegetarisk gratäng.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
342 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 6,8 % | 5,7 g |
| Fett: | 63,6 % | 24,6 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 24,9 g |