Jambalaya
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En festlig risrätt med rötter i kreol-köket från de amerikanska sydstaterna. Servera gärna med ett nybakat bröd och den svalkande vitlöksyoghurten.
Ingredienser
|
Chorizo
|
600 g |
|---|---|
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Gröna paprikor
|
2 |
|
Stjälkselleri
|
1 |
|
Avorioris
|
5 dl |
|
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Hönsbuljong
|
8 dl |
|
Blåmusslor
|
½ kg |
|---|---|
|
Krossade tomater
|
1 burk |
|
Avrunna kräftstjärtar
|
170 g |
|
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Majonnäs
|
2 msk |
|
Citron
|
1 |
|---|---|
|
Bröd
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
642 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 24,6 % | 38,9 g |
| Fett: | 38,9 % | 28,2 g |
| Kolhydrater: | 35,2 % | 55,5 g |