Italienska köttbullar med extra fyllig tomatsås

Italienska köttbullar med extra fyllig tomatsås

Betyg

(19 st)

Lyxig vardagsrätt med saftiga kalvfärsbullar och smakrik tomatsås. En klar favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Extra fyllig tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • ½ msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk hackad kapris
  • 300 g spaghetti

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färs, ost, mjölk, ägg, panko, citronskal, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma små köttbullar. Stek köttbullarna i smör-&rapsolja. Ställ åt sidan. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull utan att det får färg. Häll i de krossade tomaterna, rör om och tillsätt farinsocker och salt. Låt sjuda ca 15 min. Tillsätt citronskal och kapris. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen och vänd ner i såsen med köttbullar. Servera direkt.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem