Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Betyg

(28 st)

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g fettuccine

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Fräs löken med 2 msk oregano på svag värme i smör-&rapsolja i en vid, rymlig kastrull ca 3 min. Tillsätt tomater,vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.

Blanda färsen väl med 1 dl ost, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar. Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner såsen med frikadeller i pastan. Strö över oregano och riven ost vid servering.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem