
Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås
Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk oregano
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 500 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tsk rårörsocker
- 2 tsk salt
- ½ tsk nymalen svartpeppar
- 400 g kalvfärs
-
150 g Kvibille® cheddar riven
- 1 ägg
- 300 g fettuccine
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Fräs löken med 2 msk oregano på svag värme i smör-&rapsolja i en vid, rymlig kastrull ca 3 min. Tillsätt tomater,vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.
Blanda färsen väl med 1 dl ost, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar. Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner såsen med frikadeller i pastan. Strö över oregano och riven ost vid servering.
Näringsvärden, per portion
- Energi: 480 kcal
- Protein: 19 g
- Kolhydrater: 60 g
- Fett: 31 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut