Kalvfrikadeller i tomatsås

Kalvfrikadeller i tomatsås

Betyg

(21 st)

Frikadeller är bullar som sjuds istället för att stekas. Att laga dem direkt i såsen sparar både tid och disk. Blanda med nykokt spagetti.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 200 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 g spaghetti
  • 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche Pastasås Tomat & crème fraiche 4%
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hackad färsk oregano

Gör så här:

Gör så här:

Blanda färsen med ägg, hälften av osten, vitlök, salt och peppar. Rulla 45 små bullar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka upp pastasås med vatten under omrörning i en vid kastrull. Lägg ner bullarna i såsen och låt sjudapå svag värme ca 3 min. Blanda ner pastan i såsen. Strö över oregano och resten av osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem