Kalvfrikadeller i tomatsås

Kalvfrikadeller i tomatsås

30 min
Huvudrätt
Frikadeller är bullar som sjuds istället för att stekas. Att laga dem direkt i såsen sparar både tid och disk. Blanda med nykokt spagetti.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvfrikadeller-i-tomatsas/

Gör så här

  • Blanda färsen med ägg, hälften av osten, vitlök, salt och peppar. Rulla ca 30 små bullar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Koka upp pastasås med vatten under omrörning i en vid kastrull. Lägg ner bullarna i såsen och låt sjuda på svag värme ca 10 min.
  • Blanda ner pastan i såsen. Strö över oregano och resten av osten.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Kalvfärs
400 g
Ägg
1
200 g
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Spaghetti
300 g
4 dl
Vatten
1 dl
Hackad färsk oregano
2 msk