Kalvfrikadeller i tomatsås

Kalvfrikadeller i tomatsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

Frikadeller är bullar som sjuds istället för att stekas. Att laga dem direkt i såsen sparar både tid och disk. Blanda med nykokt spagetti.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 200 g Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 g spaghetti
  • 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche Pastasås Tomat & crème fraiche 4%
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hackad färsk oregano

Gör så här

Gör så här

Blanda färsen med ägg, hälften av osten, vitlök, salt och peppar. Rulla 45 små bullar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka upp pastasås med vatten under omrörning i en vid kastrull. Lägg ner bullarna i såsen och låt sjudapå svag värme ca 3 min. Blanda ner pastan i såsen. Strö över oregano och resten av osten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 46 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag