Italienska köttbullar i tomatsås
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lyxig vardagsrätt med saftiga köttbullar gjorda på kalvfärs i smakrik tomatsås. En klar favorit!
Ingredienser
|
Kalvfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Riven parmesanost
|
½ dl |
| 4 msk | |
|
Ägg
|
1 |
|
Panko
|
½ dl |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
Extra fyllig tomatsås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
2 msk |
|
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
|
Strösocker
|
½ msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Hackad kapris
|
1 msk |
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
767 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g |
| Protein: | 22,5 % | 42,4 g |
| Fett: | 35,3 % | 30,6 g |
| Kolhydrater: | 42,2 % | 79,7 g |