Italiensk svampsoppa

10 min Huvudrätt
Italiensk svampsoppa

Med färdig svampsoppa är middagen klar på nolltid! Toppad med vitlöksstekt svamp, färska örter, krutonger och flagad parmesan ger du lite extra kärlek till denna krämiga och smakrika svampsoppa!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Kelda® Skogssvampsoppa
10 dl
Champinjoner
250 g
Vitlöksklyfta
1
1
Salt och svartpeppar
Färska örter, t ex persilja, oregano eller basilika
1 dl
Krutonger, gärna hemmagjorda
2 dl
Flagad parmesanost
100 g
Mörkt bröd, till servering
4 skivor

Gör så här

  • Värm svampsoppan i en kastrull under omrörning.
  • Skär svampen i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek svamp en på hög värme tills den fått färg.
  • Sänk värmen och tillsätt vitlök, stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt hackade örter.
  • Häll upp i svampsoppan i fyra skålar. Toppa med vitlöksstekt svamp, krutonger och flagad ost.
Klart!
https://www.arla.se/recept/italiensk-svampsoppa/