Italiensk kycklinggryta

1 tim Middag
Italiensk kycklinggryta

Denna italiensk kycklinggryta - pollo alla cacciatora, bjuder på mustiga smaker från tomat, örter, vitlök och vin. I den här varianten ger crème fraiche med paprika och chili hetta till rätten. Servera med risoni och njut av en italiensk middag med rejäl karaktär. Det finns lika många versioner av italiensk kycklinggryta som det finns kockar – och det är precis det som gör rätten så älskad.

Nytt

Ingredienser

Kycklinglår med skinn och ben
900 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Vetemjöl
1 dl
1 msk
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Blekselleri
2 stjälkar
Champinjoner
250 g
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Rosmarinkvist
1
Rött matlagningsvin
2 dl
Gröna oliver utan kärna
1 dl
Kapris
2 msk
Konserverade körsbärstomater
400 g
Balsamvinäger
2 msk
Crème fraiche med paprika och chili
2 dl

Till servering:

Risoni
4 dl
Bladpersilja
2 msk

Gör så här

  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stor stek- eller traktörpanna på medelhög värme. Bryn kycklingen med skinnsidan nedåt i ca 4 min. Vänd och bryn ytterligare 3–4 min. Lyft upp och lägg åt sidan.
  • Skala och finhacka lök, vitlök och morötter. Tärna selleri och skiva svampen. Hetta upp mer smör- & rapsolja i samma panna. Fräs alla grönsaker ca 10 min, tills de mjuknar. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 2 min.
  • Hacka rosmarin och rör ner i grönsakerna. Häll på rödvin och låt koka ca 5 min. Tillsätt oliver, kapris, tomater, balsamvinäger och crème fraiche. Blanda väl.
  • Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Sänk värmen och sjud under lock ca 25 min. Den ska har en innertemperatur på 75°.
  • Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera italiensk kycklinggryta med risoni. Toppa med hackad persilja.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

967 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9 g
Protein: 24,7 % 58,7 g
Fett: 36,3 % 39,7 g
Kolhydrater: 38,2 % 91 g
https://www.arla.se/recept/italiensk-kycklinggryta/