Italiensk kycklinggryta
1 tim
Middag
•
&format=webp)
Denna italiensk kycklinggryta - pollo alla cacciatora, bjuder på mustiga smaker från tomat, örter, vitlök och vin. I den här varianten ger crème fraiche med paprika och chili hetta till rätten. Servera med risoni och njut av en italiensk middag med rejäl karaktär. Det finns lika många versioner av italiensk kycklinggryta som det finns kockar – och det är precis det som gör rätten så älskad.
Nytt
Ingredienser
Kycklinglår med skinn och ben
|
900 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Vetemjöl
|
1 dl |
1 msk | |
Gula lökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morötter
|
2 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Champinjoner
|
250 g |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Rosmarinkvist
|
1 |
Rött matlagningsvin
|
2 dl |
Gröna oliver utan kärna
|
1 dl |
Kapris
|
2 msk |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Balsamvinäger
|
2 msk |
Crème fraiche med paprika och chili
|
2 dl |
Till servering:
Risoni
|
4 dl |
---|---|
Bladpersilja
|
2 msk |
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
967 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9 g |
Protein: | 24,7 % | 58,7 g |
Fett: | 36,3 % | 39,7 g |
Kolhydrater: | 38,2 % | 91 g |

