
Italiensk köttsoppa
Den klassiska svenska köttsoppan i ny version med inspiration från det italienska köket! Mumsigt och värmande.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g benfri högrev
- 2 gula lökar
- 2 vitlökar
- 400 g zucchini
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 liter kalvbuljong
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- 2 msk pesto
Topping:
-
125 g Arla® Svecia
- 1½ dl hackad färsk basilika
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i bitar. Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Häll på buljongen och låt koka ca 50 min. Tillsätt zucchinin och koka 10 min till. Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto. Låt koka upp. Toppa med crème fraiche, basilika och ost vid servering.
Näringsvärden, per portion exlusive tillbehör
- Energi: 420 kcal
- Protein: 29 g
- Kolhydrater: 10 g
- Fett: 29 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 1 2011