Italiensk köttsoppa

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Italiensk köttsoppa

Den klassiska svenska köttsoppan i ny version med inspiration från det italienska köket! Mumsigt och värmande.

Ingredienser

Benfri högrev
400 g
Gula lökar
2
Vitlökar
2
Zucchini
400 g
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Köttbuljong
1 liter
2 dl
Pesto
2 msk

Topping:

125 g
Hackad färsk basilika
1½ dl

Gör så här

  • Skär köttet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i bitar.
  • Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i tomatpuré, salt och peppar.
  • Häll på buljongen och låt koka ca 50 min. Tillsätt zucchinin och koka 10 min till.
  • Rör ner 1 dl crème fraiche och pesto. Låt koka upp.
  • Toppa med crème fraiche, basilika och ost vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion exlusive tillbehör

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/italiensk-kottsoppa/