
Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass
40 min
Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.
Ingredienser
Antal portioner
Isad soppa:
- 1 galiamelon, ca 600 g
- 2 kiwi
- 1 tsk flytande honung
- rivet skal och pressad saft av 1 lime
Kokosglass:
-
3 dl Arla Köket® gräddmjölk
-
2 dl Arla Köket® vispgrädde
- 2 dl kokosgrädde
- 1 krm vaniljpulver
- 6 äggulor
- 2 dl rårörsocker
Tillbehör:
- 4 msk kokoschips
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Mixa frukten och blanda med honung och lime. Låt stå i frys 2-3 tim. Rör om några gånger under tiden.
Koka upp gräddmjölk, vispgrädde, kokosgrädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin. Servera glassen med soppan och strö över kokoschips.
Tips:
Du kan byta råsocker mot kokossocker.
Näringsvärden, per port
- Energi: 320 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 25 g
- Fett: 22 g
Tips:
Du kan byta råsocker mot kokossocker.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut