Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

Betyg

(3 st)

40 min

Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Isad soppa:

  • 1 galiamelon, ca 600 g
  • 2 kiwi
  • 1 tsk flytande honung
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime

Kokosglass:

Tillbehör:

  • 4 msk kokoschips

Gör så här:

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Mixa frukten och blanda med honung och lime. Låt stå i frys 2-3 tim. Rör om några gånger under tiden.

Koka upp gräddmjölk, vispgrädde, kokosgrädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin. Servera glassen med soppan och strö över kokoschips.

Tips:

Du kan byta råsocker mot kokossocker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem