Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass
40 min
Dessert
Efterrätt
•
Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.
Ingredienser
Isad soppa:
|
Galiamelon, ca 600 g
|
1 |
|---|---|
|
Kiwi
|
2 |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
|
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Kokosglass:
| 3 dl | |
| 2 dl | |
|
Kokosgrädde
|
2 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Äggulor
|
6 |
|
Rårörsocker
|
2 dl |
Tillbehör:
|
Kokoschips
|
4 msk |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Du kan byta råsocker mot kokossocker.
Näringsvärden, per port
Energi:
348 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 6,2 % | 5,3 g |
| Fett: | 56,7 % | 22,3 g |
| Kolhydrater: | 37,1 % | 31,7 g |