Inlagda grönsaker

Inlagda grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Höstens skörd räcker långt in på vintern om du förvarar glasburken svalt och inte stoppar ner några fingrar för att provsmaka. Ta de grönsaker du har och koka dem al dente innan du häller över den kryddiga ättikslagen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, bönor
  • 2 lagerblad

Lag:

  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 6 svartpepparkorn
  • ½ tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk senapsfrön

Gör så här

Gör så här

Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten ca 1 min. Lägg grönsakerna i en stor glasburk tillsammans med lagerbladen. Koka upp ingredienserna till lagen och häll över grönsakerna. Förslut och låt dra i minst ett dygn, men gärna i 1 vecka.

Skriv ut

Källa: