
Inlagda grönsaker
30 min
Höstens skörd räcker långt in på vintern om du förvarar glasburken svalt och inte stoppar ner några fingrar för att provsmaka. Ta de grönsaker du har och koka dem al dente innan du häller över den kryddiga ättikslagen.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, bönor
- 2 lagerblad
Lag:
- 1 dl ättiksprit 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 6 svartpepparkorn
- ½ tsk hela fänkålsfrön
- 1 tsk senapsfrön
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten ca 1 min. Lägg grönsakerna i en stor glasburk tillsammans med lagerbladen. Koka upp ingredienserna till lagen och häll över grönsakerna. Förslut och låt dra i minst ett dygn, men gärna i 1 vecka.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut