Inkokt lax med svensk Caesarsås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Inkokt lax är en klassiker. Här kombinerat med en lite saltare sås med rund och god smak som är perfekt även till kallrökt eller gravad lax.
Ingredienser
Inkokt lax:
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Citron
|
½ |
|
Vatten
|
1 liter |
|
Salt
|
1 msk |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Vitpepparkorn
|
4 |
|
Dillstjälkar
|
Caesarsås:
|
Sardellfiléer
|
3 |
|---|---|
| 100 g | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Skär 500 g laxfilé i bitar och sjud i spadet 2-3 min. Låt kallna i spadet.
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 33,1 % | 39,6 g |
| Fett: | 63,2 % | 34,7 g |
| Kolhydrater: | 3,7 % | 4,4 g |