Inkokt lax med ingefära

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Inkokt lax med ingefära

Inkokt lax är en klassisk rätt som går bra att förbereda. Både stora och små gillar inkokt lax.

Ingredienser

Laxfilé
600 g

Lag:

Purjolök
½
Färsk ingefära
50 g
Citron
1
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 msk
Dillstjälkar

Sås:

2 dl
Citron
rivet skal av ½
Riven färsk ingefära
2 tsk
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
2 krm

Gör så här

  • Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen.
  • Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min.
  • Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen.
  • Blanda ingredienserna till såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

416 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 32,2 % 33 g
Fett: 58,9 % 27,7 g
Kolhydrater: 8,9 % 9,1 g
https://www.arla.se/recept/inkokt-lax-med-ingefara/