Indiska kycklingspett

1 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Indiska kycklingspett

Kycklingspett med kryddor från det indiska köket - både gott och enkelt!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
2 dl
Curry
1 msk
Garam masala
½ msk
Salt
½ tsk
Små träspett
16

Gör så här

  • Dela kycklingfiléerna i långa bitar.
  • Smaksätt yoghurt med curry, garam masala och salt. Lägg i kyckling, blanda om och låt marinera ca 1 timme i kylen.
  • Låt träspetten ligga i vatten ca 15 min. Trä upp kycklingen på spetten.
  • Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen i ugnen med ugnsluckan öppen, 2-3 min per sida.
  • Servera med sallad, gurka och en klick yoghurt smaksatt med färsk mynta.
Markera receptet som tillagat

Indiskt naanbröd eller pitabröd är gott till. Kycklingbröstfilén kan bytas ut mot kycklinglårfilé.

Näringsvärden, per st

Energi:

49 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 64,2 % 7,7 g
Fett: 30,8 % 1,7 g
Kolhydrater: 5 % 0,6 g
https://www.arla.se/recept/indiska-kycklingspett/