Indiska köttbullar
Budget

Indiska köttbullar

30 min Huvudrätt
Exotiska köttbullar med smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen fin färg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och nötfärs.
  • Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stor stekpanna, ca 5 min.
  • Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några min. Strö över koriander och servera med ris och sallad.
Klart!
Tips:
Energi:

540 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Ströbröd
3 msk
1½ dl
Salt
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
1 msk
Sås:
Vatten
½ dl
3 dl
Garam masala
½ tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Grovhackad färsk koriander
1 dl
Basmatiris
3 dl
Blandad grönsallad
65 g