Indiska köttbullar

Indiska köttbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(66 st)

Exotiska köttbullar med smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen fin färg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 3 dl basmatiris
  • 65 g blandad grönsallad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och nötfärs. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stor stekpanna, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter. Strö över koriander och servera med ris och sallad.

Tips:

Basmatiris är gott till.

Näringsvärden, per portion inkl tillbehör

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem