Indiska köttbullar

Indiska köttbullar

30 min Huvudrätt
Exotiska köttbullar med smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen fin färg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/indiska-kottbullar/

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och nötfärs.
  • Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stor stekpanna, ca 5 min.
  • Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några min. Strö över koriander och servera med ris och sallad.
Klart!
Energi:

540 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Ströbröd
3 msk
1½ dl
Salt
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
1 msk
Sås:
Vatten
½ dl
Kelda® klassisk gräddsås
3 dl
Garam masala
½ tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Grovhackad färsk koriander
1 dl
Basmatiris
3 dl
Blandad grönsallad
65 g