Indisk lammgryta med kardemumma

2 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Indisk lammgryta med kardemumma

En härligt doftande och kryddig lammgryta att värma sig med. Perfekt som söndagsmiddag!

Ingredienser

Benfritt lammkött, t ex bog
600 g
Gula lökar
2
2 msk
Konserverade hela tomater
1 burk

Marinad:

2 dl
Salt
1 tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Krossade kardemummakärnor
1 tsk
Riven färsk ingefära
1 msk
Sambal oelek
1 tsk

Gör så här

  • Skär köttet i bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Marinera minst 1 tim.
  • Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Tillsätt köttet, marinaden och tomaterna med spad. Låt grytan sjuda ca 1 tim.
  • Servera med en klick yoghurt, sallad och kokt ris, gärna blandat med kokta kikärter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

405 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,9 g
Protein: 33,4 % 33,3 g
Fett: 56,5 % 25,9 g
Kolhydrater: 10,1 % 10,1 g
https://www.arla.se/recept/indisk-lammgryta-med-kardemumma/