Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.
Betyg (86 st)

Mitt betyg:

Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 2 burkar kikärter à 400 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 bit färsk ingefära ca 30 g
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • saften från 1 citron
  • ½ tsk salt

Till servering:

Gör så här:

Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl meze och bröd

  • Energi: 465 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 19 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.