Indisk kikärtsgryta

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.

Ingredienser

Kikärter à 400 g
2 burkar
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Gröna paprikor
2
Färsk ingefära ca 30 g
1 bit
Malen spiskummin
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
1 msk
Malen koriander
1 tsk
Konserverade hela tomater
1 burk
Sambal oelek
1 tsk
Citron
saften från 1
Salt
½ tsk

Till servering:

2 dl
Naanbröd
1 förp

Gör så här

  • Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta.
  • Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl meze och bröd

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/indisk-kikartsgryta/