Indisk kikärtsgryta
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.
Ingredienser
|
Kikärter à 400 g
|
2 burkar |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Gröna paprikor
|
2 |
|
Färsk ingefära ca 30 g
|
1 bit |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
| 1 msk | |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Konserverade hela tomater
|
1 burk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Citron
|
saften från 1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Till servering:
| 2 dl | |
|
Naanbröd
|
1 förp |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
405 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,1 g |
| Protein: | 15,6 % | 15,6 g |
| Fett: | 30,5 % | 14 g |
| Kolhydrater: | 53,9 % | 53,7 g |