Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Överaska med en inbakad oxfilé, frasig på utsidan och krämig inuti med svampkräm gjord på färskost. Skär små snitt i smördegen innan du sätter in rullen i ugnen för ett snyggt mönster.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Svampröra:

Gör så här:

Gör så här:

Svampröra:

Börja med svampröran. Hacka champinjoner och lök. Lägg ner det i en kastrull och koka ur vätskan. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar, fräs ca 5 min. Dra av från värmen och rör ner färskosten.

Sätt ugnen på 225°. Putsa bort senor från oxfilén. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör runt om i en stekpanna. Rulla ut smördegen och lägg det brynta köttet på degen och pensla med senap. Fördela svampröran på köttet och rulla ihop till en rulle. Pensla rullen med ägg. Tillaga köttet i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt köttet vila minst 15 min innan det skärs upp. Servera gärna med sallad och skysås.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 48 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem