Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Huvudrätt
Överraska med en inbakad oxfilé, frasig på utsidan och härligt saftig inuti med svampkräm gjord på färskost. Skär små snitt i smördegen innan du sätter in rullen i ugnen för ett snyggt mönster.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/inbakad-oxfile/

Gör så här

Svampröra:
  • Börja med svampröran. Hacka champinjoner och lök. Lägg ner det i en kastrull och koka ur vätskan.
  • Tillsätt smör, timjan, salt och peppar, fräs ca 5 min. Dra av från värmen och rör ner färskosten.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Putsa bort senor från oxfilén. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Rulla ut smördegen, lägg köttet på degen och bred på senap.
  • Fördela svampröran på köttet och rulla ihop till en rulle. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla med uppvispat ägg.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt vila minst 15 min. Skär i skivor och servera gärna med sallad och skysås.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 48 g

Ingredienser

Oxfilé
600 g
Kyld smördeg à 400 g
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Uppvispat ägg
1
Svampröra:
Champinjoner
250 g
Schalottenlökar
2
2 msk
Hackad färsk timjan
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
75 g