Inbakad oxfilé - Recept | Arla
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Överaska med en inbakad oxfilé, frasig på utsidan och krämig inuti med svampkräm gjord på färskost. Skär små snitt i smördegen innan du sätter in rullen i ugnen för ett snyggt mönster.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g oxfilé
  • 1 kyld smördeg à 400 g
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 uppvispat ägg

Svampröra:

Gör så här

Gör så här

Svampröra:

  1. Börja med svampröran. Hacka champinjoner och lök. Lägg ner det i en kastrull och koka ur vätskan.
  2. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar, fräs ca 5 min. Dra av från värmen och rör ner färskosten.
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Putsa bort senor från oxfilén. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Rulla ut smördegen, lägg köttet på degen och bred på senap.
  3. Fördela svampröran på köttet och rulla ihop till en rulle. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt vila minst 15 min. Skär i skivor och servera gärna med sallad och skysås.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 48 g

Skriv ut