Inbakad oxfilé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Överraska med en inbakad oxfilé, frasig på utsidan och härligt saftig inuti med svampkräm gjord på färskost. Skär små snitt i smördegen innan du sätter in rullen i ugnen för ett snyggt mönster.
Ingredienser
|
Oxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Kyld smördeg à 400 g
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Uppvispat ägg
|
1 |
Svampröra:
|
Champinjoner
|
250 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
| 2 msk | |
|
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 75 g |
Gör så här
Svampröra:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
425 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 36,1 % | 37,8 g |
| Fett: | 55,1 % | 26,5 g |
| Kolhydrater: | 8,8 % | 9,2 g |