Inbakad oxfilé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Överraska med en inbakad oxfilé, frasig på utsidan och härligt saftig inuti med svampkräm gjord på färskost. Skär små snitt i smördegen innan du sätter in rullen i ugnen för ett snyggt mönster.
Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Kyld smördeg à 400 g
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk | |
Dijonsenap
|
1 msk |
Uppvispat ägg
|
1 |
Svampröra:
Champinjoner
|
250 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
2 msk | |
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
75 g |
Gör så här
Svampröra:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
425 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 36,1 % | 37,8 g |
Fett: | 55,1 % | 26,5 g |
Kolhydrater: | 8,8 % | 9,2 g |

